Γνώθι σαυτόν - Γνώρισε τον εαυτό σου.

Η τροφή δεν τρέφει μόνο το σώμα, αλλά και τον θάνατο.
Πλούταρχος

Έχε τα πόδια σου ζεστά, την κεφαλή σου κρύα και το στομάχι αδειανό, γιατρού δεν έχεις χρεία.

Γνωμικό των Αρχαίων Ελλήνων

Ο άνθρωπος δεν πεθαίνει, αυτοκτονεί σιγά, σιγά.
Σενέκας

Ο ύπνος θρέφει τα μωρά κι ο ήλιος τα μοσχάρια.
Ελληνική παροιμία

Η μόνη διαφορά μεταξύ του πιστολιού και του φαγητού είναι η ταχύτητα της μεθόδου που κάποιος επιλέγει να πεθάνει.

Όλοι άνθρωποι είναι αδέλφια μεταξύ τους. Με όλα τα γήινα πλάσματα -ζώα, ψάρια, ερπετά, πουλιά- είμαστε αδέλφια. Με τα φυτά -θάμνους, δέντρα, χόρτα- είμαστε αδέλφια. Κάποτε στην αρχή της ζωής στον πλανήτη Γη είμαστε όλοι φυτά. Έχουμε τεράστιες ομοιότητες με τα φυτά, τεράστιες ομοιότητες με τους θάμνους, με τα δέντρα και τα χόρτα. Παράγουμε όλοι εμείς οι άνθρωποι, χωρίς να ξέρουμε, ενέργεια, βιταμίνες και πρωτεΐνες και ζούμε, σε ένα βαθμό όπως τα φυτά και το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να έχουμε αυτογνωσία, να ξέρουμε την ιστορία προέλευσης ζωής στη Γη και να ζούμε όπως τα φυτά, και το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να παράγουμε ενέργεια και να ζούμε όπως τα φυτά.


Πρανοφάγος Breatharian από τις αρχές του 2018 (όχι 100%) Βασίλης Καφαταρίδης (VKaf.).

Σάββατο 21 Ιουλίου 2018

Breatharianism - Προγραμμα

Είμαι σίγουρος ότι δεν υπάρχει πείνα.  

Η δίαιτα της αναπνοής (Breatharian Diet)


Γνώθι σαυτόν  - Γνώρισε τον εαυτό σου. 
Γνωμικό των Αρχαίων Ελλήνων

Η τροφή δεν τρέφει μόνο το σώμα, αλλά και τον θάνατο.
Πλούταρχος


Έχε τα πόδια σου ζεστά, 
την κεφαλή σου κρύα 
και το στομάχι αδειανό, γιατρού δεν έχεις χρεία.
Γνωμικό των Αρχαίων Ελλήνων
 
Ο άνθρωπος δεν πεθαίνει, αυτοκτονεί σιγά, σιγά.
Σενέκας

Ο ύπνος θρέφει τα μωρά κι ο ήλιος τα μοσχάρια.
Ελληνική παροιμία


Το πρωί, μετά το ξύπνημα μέχρι το βράδυ
Αν δεν μας πειράζει και δεν θα ενοχλούμε άλλους που είναι δίπλα μας, βάζουμε μία σκελίδα σκόρδο στο στόμα και τη πιπιλίζουμε όσα λεπτά, ή ώρες θέλουμε. Το σκόρδο θα δώσει δύναμη, ενέργεια, βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Καλό θα ήταν το σκόρδο αυτό μετά το πιπίλισμα να φυτέψουμε στον κήπο, ή στην γλάστρα, αν ζούμε μέσα στην πόλη. 

Αρχίζουμε, αν θέλουμε, ή έχουμε μεγάλη ανάγκη, να πίνουμε υγρά. 
Πίνουμε: 
Φρέσκους χυμούς φρούτων
ή φρέσκους χυμούς λαχανικών
ή χυμούς από π.χ. σουσάμι μουλιασμένο από το προηγούμενο βράδυ για 10 περίπου ώρες σε νερό και χτυπημένο στο μπλέντερ με όσο νερό θέλουμε - όσο νερό έχει ανάγκη ο οργανισμός μας

ή μικρή ποσότητα ελαιόλαδου με φρέσκο χυμό λεμονιού. μπορούμε να προσθέσουμε λίγο μηλόξυδο και 1-2 κουταλιές της σούπας θαλασσινό νερό (για το θαλασσινό νερό βλέπε προηγούμενες αναρτήσεις)
ή ζεστό τσάι με βότανα
αν δεν έχουμε πρόβλημα με το στομάχι, πίνουμε σιγά-σιγά ανθρακούχο νερό το οποίο είναι τροφή
η μισή, ή μία γουλιά θαλασσινό νερό το οποίο έχει 39 ωφέλημα ιχνοστοιχεία,  μέταλλα και άλατα

Τρίβουμε όλο το σώμα, πόδια, χέρια, πρόσωπο, αυτιά με το μείγμα από λίγο ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού. Μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα λίγο θαλασσινό νερό και μηλόξυδο. Βάζουμε το μείγμα και μέσα στα ρουθούνια και στις κοιλότητες του αυτιού. Αυτό το μείγμα θα είναι η τροφή μας.
Δεύτερη επιλογή: Τρίβουμε το σώμα, πόδια, χέρια, πρόσωπο, αυτιά με φρέσκα, ή παλιά δικά μας ούρα. αν δεν είμαστε φρουτοφάγοι και ωμοφάγοι και τρώμε ζωικές και θερμαινόμενες νεκρές επεξεργασμένες φυτικές τροφές, τα ούρα μας δεν θα μας κάνουν καλό, θα μας κάνουν μεγάλη ζημιά. Τα ούρα τρέφουν τον οργανισμό και το pH των ούρων είναι ίδιο με το pH του δέρματός μας (βλέπε άρθρα κάτω).
Κάνουμε ντους, λουτρά, ή μπάνια στη θάλασσα. Όταν κάνουμε λουτρά στην μπανιέρα, καλό θα ήταν να βάζαμε κάποιες ποσότητες αλατιού, ή θαλασσινό νερό.
Κάνουμε αναπνευστικές ασκήσεις όσο γίνετε πιο συχνά. 

Βαθιές αναπνευστικές ασκήσεις τρέφουν το σώμα και κόβουν την όρεξη. (Βλέπε άρθρο εδώ: "Breathing Fitness: Οι 7 καλύτερες ασκήσεις αναπνοής"
http://www.womenonly.gr/armonia/programmata/arthro/breathing_fitness_oi_7_kalyteres_askiseis_anapnois-129302674/)
Όταν έχουμε καλή μέρα και ήλιο, κάνουμε ηλιοθεραπεία - ηλιοθέαση. Τα πόδια πρέπει να είναι γειωμένα. (Βλέπε άρθρο για την Ηλιοθέαση και Γείωση)

Τα υπέρβαρα και παχύσαρκα άτομα μπορούν να ζήσουν όλη την υπόλοιπη ζωή, χωρίς να τρέφονται από το στόμα. 
Άτομα που έχουν φυσιολογικό βάρος με το Δείκτη Σωματικής Μάζας (Δ.Σ.Μ.) από 18 έως 25 δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα.
Τα πολύ αδύναμα άτομα με Δείκτη Σωματικής Μάζας κάτω από 18, αν νιώσουν ζαλάδες και αδυναμία, πρέπει να διακόψουν άμεσα το πρόγραμμα και να αρχίσουν να τρώνε φρούτα, ή να πίνουν φρέσκους χυμούς φρούτων και λαχανικών. 

Υπόψιν:  Νιώθουμε ζαλάδες και αδυναμίες επειδή "κλείσαμε εισόδους" για την ενέργεια που υπάρχει έξω από το σώμα και δεν δίνουμε στα κύτταρα του οργανισμού τη δυνατότητα να παράγουν ενέργεια, αμινοξέα, πρωτεΐνες και βιταμίνες που είναι απαραίτητες για την λειτουργία του οργανισμού, απαραίτητες για την λειτουργία των όλων των κυττάρων.

Υπόψιν: περισσότερες φορές ο οργανισμός μας δεν έχει ανάγκη από τροφές που μπαίνουν από το στόμα. Σκουλήκια / παράσιτα θέλουν να φάνε, όχι άνθρωποι.

Με σεβασμό και αγάπη
Βασίλης Καφ.


Σχετικά με το θέμα

Γιόγκα: μάθετε αναπνευστικές τεχνικές online! (1/2) - YouTube 
Yoga για όλους χαλάρωση αυχένα & ώμων

Ανοίγει τα πρανικά κανάλια και ισορροπεί την αναπνοή στις δύο πλευρές του σώματος. Πολλές φορές προηγείται μίας επίπονης, φυσικής κρίγια. Είναι πολύ καλή για να την κάνετε οποιαδήποτε στιγμή χρειάζεστε μία γρήγορη τόνωση και έναν καθαρό νου…

ΓΙΟΓΚΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΝΟΗ - ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ. ΓΙΟΓΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να διακρίνουμε εξ' αρχής πως μέσα στα πλαίσια της Ινδικής Φιλοσοφίας, η αναζήτηση της Αλήθειας, η κατάκτηση της Γνώσης δεν είναι αποδεκτή σαν ένας αυτοσκοπός καθαυτός, παρά μόνο σαν ένα ...

Πέρα απο τα φάρμακα: Yoga και ασκήσεις αναπνοής για το άσθμα
Επίσης, η ποιότητα ζωής ήταν καλύτερη σε ασθενείς που έκαναν Yoga σε σχέση με αυτούς που δέχονταναπλώς ψυχολογική υποστήριξη. Αντίθετα, δε βρέθηκαν σημαντικές διαφορές μεταξύ ασθενών που έκαναν Yoga και αυτών που εφάρμοζαν αναπνευστικές ασκήσεις ή υποβάλλονταν σε placebo Yoga – συμπέρασμασημαντικό

Ασκήσεις αναπνοής για αποτοξίνωση & διαύγεια | αρμονια | armonia
Η πράνα γιόγκα, μάλιστα, ένα ολοκληρωμένο σύστημα με αναπνευστικές ασκήσεις (που ονομάζονται πράνα γιάμα), έχει αυτόν ακριβώς το σκοπό, να μας βοηθήσει να αναπνέουμε συνειδητά και να ρυθμίσουμε την αναπνοή μας, έτσι ώστε να μπορούμε να «κυβερνήσουμε» και τις αυτόνομες λειτουργίες του ...

ΓΙΟΓΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να διακρίνουμε εξ' αρχής πως μέσα στα πλαίσια της Ινδικής Φιλοσοφίας, η αναζήτηση της Αλήθειας, η κατάκτηση της Γνώσης δεν είναι αποδεκτή σαν ένας αυτοσκοπός καθαυτός, παρά μόνο σαν ένα μέσο που εξυπηρετεί στην κατάκτηση του Υπέρτατου ...

ESOTERICA.gr - ΓΙΟΓΚΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΝΟΗ - -= Ανατολική Φιλοσοφία
ΓΙΟΓΚΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΝΟΗ. ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ. ΓΙΟΓΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να διακρίνουμε εξ' αρχής πως μέσα στα πλαίσια της Ινδικής Φιλοσοφίας, η αναζήτηση της Αλήθειας, η κατάκτηση της Γνώσης δεν είναι αποδεκτή σαν ένας αυτοσκοπός καθαυτός, παρά μόνο σαν ένα μέσο που εξυπηρετεί ...

Μέσα από τα υποτιτλισμένα αυτά βίντεο, μπορείτε να μάθετε τεχνικές της γιόγκα, να πληροφορηθείτε και να εμπνευστείτε. ... Γιόγκα: μάθετε αναπνευστικές τεχνικές online! (1/2). Οι αναπνευστικές ασκήσεις είναι σχεδόν άγνωστες στη Δύση, κι όμως είναι ένα πολύ ζωτικό μέρος της γιόγκα!

Ουσιαστικά η Χάθα γιόγκα είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα εξυγίανσης σώματος και νου και αποτελείται από αναπνευστικές ασκήσεις, σωματικές ασκήσεις, χαλάρωση και διαλογισμό. Αναπνοή. “Όσο υπάρχει αναπνοή στο σώμα, υπάρχει ζωή. Όταν η αναπνοή αποχωρήσει, το ίδιο κάνει και η ζωή. Γι' αυτό ρύθμισε την αναπνοή”.


Ασκήσεις αναπνοής για την ανακούφιση του άσθματος και της δύσπνοιας
Οι αναπνευστικές ασκήσεις που ενθαρρύνουν την ρηχή, ελεγχόμενη αναπνοή μπορεί να μειώσουν τα συμπτώματα του άσθματος και την ανάγκη για ... Η τακτική πρακτική της γιόγκα (δηλαδή μερικές φορές κάθε εβδομάδα) βελτιώνει τα συμπτώματα και την ποιότητα ζωής των ατόμων με άσθμα, μέχρι και 43%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου